Избрани Новини

Със снимки ловят крадци в Благоевград

Крими

19-11-2017, 19:00

Снимка:

bilagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Невръстна крадла задържаха в Дупница

Хванаха крадла в Кюстендил

Магазинери изпищяха от крадци на дребно

Магазинери в Благоевград изпищяха от крадци на дребно. И в желанието си да предотвратят тези кражби, започнаха отново да слагат на врати и витрини заснетите от видокамерите крадци.

Според работещите в хранителни магазини продавачи те крадат на дребно - нещо, което може да се пъхне в джоба, якето или палтото. Най-често са разфасовки на по-скъпи салами, кашкавали, кайма, шоколадови бонбони или шоколади, бомбички с ракия, водка или друг алкохол и т.н.

В зеленчуковите магазини също се оплакват от дребни кражби. И докато в хранителните повечето крадци на дребно са млади хора, то в зеленчуковите са възрастни - над 60-70 годишни. Тактиката е лесна - минават покрай магазина - а те всичките излагат зеленчуците и плодовете си на тротоара, извън помещението - и уж случайно "забърсват" една-две мандаринки, кивита, дребни зелки и каквото им трябва. Крадат се дори и найлоновите пликчета, оставени за удобство на купувачите.

Някои от кражбите са за стотинки, но има и за повече от левче. Но дали за стотинка или петдесетачка - кражбата си е кражба. А възстановяването на сумите за липсващите продукти е за сметка на продавачите - тяхната заплата намалява с всеки откраднат продукт. 

Според психолозите първата кражба винаги води до втора, крадецът я превръща в спорт, желанието да излъже системата му вдига адреналина и го прави щастлив. Лошото е, че страдат невинни, а още по-лошото е, че крадците се увеличават. И не винаги причина за това е бедността. Най-лесно е да кажем това. Всичко идва от съзнанието, от разбитата ни ценностна система и липсата на самоуважение и достойнство. Един достоен и почтен човек никога не би посегнал на чуждо, ако ще да умира от глад! Време е да си върнем достойнството, завещано от предците ни!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов