Избрани Новини

Отряд от 108 доброволци помага при бедствия в Кюстендилско

Членовете на доброволческия отряд в Кюстендил са освободени от плащане на местни такси

108 доброволци в 9-те общини на Кюстендилския регион са подготвени и се включват във всеки еден момент при възникнали ситуации по бедствия и аварии и при необходомист, стана ясно на срещата при областния управител Виктор Янев с представители на кметствата, информира kmeta.bg.

Всяка община поддържа доброволческо формирование, преминало необходимата подготовка. Към общината Кюстендил отрядът от доброволци наброява 45 човека - така е от 2013 год., когато е взето решение на минипарламента по формирането му. Сред доброволците са две дами. Членовете на доброволческия отряд в Кюстендил са освободени от плащане на местни такси - такса смет и др.

В малката община Бобошево също поддържат отряд доброволци. Най-често се включват при гасене на пожари, като веднага след акцията общината им плаща регламентирано възнаграждение - по 10 лева на ръка от бюджета, уточниха администратори. 

На заседанието при областния управител членовете на областния съвет за намаляване на риска от бедствия бяха запознати с изготвения национален план за противодействие на тероризма и с предстоящото изготвяне на областен и общински план за противодействие на тероризма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов