Избрани Новини

Труп на отстреляна дива коза намериха в багажника на кола

Задържани са Б.С. /42г./ от София и А.М. /56г./ от Банско

Бракониерски действия в Национален парк „Пирин“ преустановиха служители на парка и РУ-Полиция, Банско. Акцията е организирана на 19 ноември след сигнал на тел. 112 от туристи, които съобщават за стрелба в района на 300 м под хижа "Вихрен" в 16.15 ч. Туристите са сигнализирали за бракониерски акт, при който е била убита дива коза и качена в черен автомобил.

Охраната на парка и полицейските служители са извършили незабавни заградителни действия. В 16.30 ч. в местността „Мотиката“ (намираща се в охранителен участък „Лисичетатата“ на територията на парков участък „Вихрен“) е спрян за проверка лекият автомобил с нарушителите – две лица, едното от Банско, другото от София. При проверката е установено, че в багажника има убита дива коза, а на задната седалка – 2 пушки (карабини).Служителите от РУ-Полиция - Банско  веднага извършиха следствени действия, като бе образувано досъдебно производство срещу нарушителите. Трупът на дивата коза, пушките и други вещи бяха иззети от полицията. Двамата извършители бяха задържани под стража за 24 ч, докато текат следствените действия.

Служители на НП „Пирин“ предприеха административно-наказателни производства срещу извършителите. В момента са предприети действия по недопускане на брокониерски актове на територията на парка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов