Избрани Новини

Кресна благодари на България!

"Роди се едно вълшебство!", казват пострадалите от пожара

Сдружение "Обединени за Кресна" разказва за събитията след пожара и за съдействието и добротата на хора и институции, които помагат на пострадалите от огъня:

"Есента преваля и спомените за лятото избледняват, но събитията от края на август 2017 г. ще оставят траен отпечатък в историята на община Кресна. Пожар! Огромен! Невъобразим! Немислим огнен ад, който погълна за дни девствената красота на Пирин и сякаш заплашваше да прекърши човешката жажда за живот, когато отне покъщнината и надеждите на мнозина в селата Ощава и Стара Кресна. Отмина! Но споменът за стихията остава в душите и в мрачно стърчащите стволове на дърветата, грозно протегнали върхове към небето, мълчаливо крещящи в лицето му: "Защо"?

Озъбената, грозна пустош е най-страшното бъдеще, което могат да си пожелаят хората и затова надеждата трябваше да се роди. Роди се в един кмет. Роди се в една национална кампания на община Кресна. Роди се в сълзите от щастие на дядо Йоско, който не можеше да повярва, че дни след като беше загубил всичко, си спомниха за него и получи подкрепа. Роди се с хилядите жестове на внимание и грижа, с които обикновените хора на България засипаха малката община. Роди се в подкрепата на Благоевградското мюфтийството, което първо подаде ръка на християни. Роди се в кампанията "Дари вместо цвете" на местното училище и трогна хиляди. Роди се с доброволците, които дойдоха на място и се трудиха в нейното име, за да я има нашата Кресна!

Не можем и не трябва да оставаме равнодушни към всичко това и ние искаме да го разкажем. Всъщност, искаме да го изкрещим на целия свят, защото тук се случи вълшебство. Една красива приказка, която трогва със своя ангажимент към човешката болка и хвърля мостове към едно бъдеще, в което човечността, солидарността и съпричастността ще чертаят рамките на един по-красив и по-хармоничен свят за децата ни.

Благодарим на всички за подкрепата! Поклон!"

ОБЩИНА КРЕСНА
Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград
IBAN BG08IABG74588401242700
BIC IABGBGSF
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

Бъдете солидарни! Включете се в кампанията!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)