Продължават приятните изненади на Камерна опера - blagoevgrad.utre.bg

Продължават приятните изненади на Камерна опера

23 ноември 2017, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Концертът е тази вечер

Известният диригент и музикант Пауло Години от Италия ще представи нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра

Продължават приятните изненади, които поднася Камерна опера -Благоевград на почитателите си през този творчески сезон, съобщи директорът на културната институция Петър Радевски.

Днес известният диригент и музикант Пауло Години от Италия ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Концертът е в Градската художествена галерия. За първи път италианският диригент Паоло Години ще представи непоставяния до този момент дори в световен мащаб „Концерт за цигулка и оркестър“ на Шуман. Ще гостува и преподавателят по контрабас в Консерваторията в Тренто Даниела Георгиева. Тя ще представи като част от изненадите към публиката „Дуо кончертанте“. До края на годината Камерна опера - Благоевград и Градската художествена галерия ще обединят две от най-силните изкуства в едно.

През декември ще бъде традиционният коледен концерт, а междувременно се подготвя и една много интересна камерна опера, съобщи Петър Радевски. "Това е "Маестро ди капела" от Доменико Чимароза в изпълнение на нашия солист Миро - Драгомир Момеков. Въобще - интересни неща ще се случат през този сезон", заключи директорът на операта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета