Млади природолюбители ще отличат в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Млади природолюбители ще отличат в Благоевград

24 ноември 2017, 09:20 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    ДНП "Рила"

    Събитието е в 13 часа

Награждават отличените в IV национален ученически конкурс "Национален парк "Рила“- познат и непознат“

Награждават отличените в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ в Благоевград. Събитието ще се състои днес в сградата на Младежкия дом към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В 13.00 часа ще бъде излъчен премиерно юбилеен филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“. Официалното награждаване ще започне веднага след музикалната програма, подготвена от възпитаниците към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ бе организиран от Центъра съвместно с Дирекция „Национален парк „Рила“, Националния дворец на децата и РУО - Благоевград. Направленията, в които участниците проявиха творчество, бяха разделени в няколко категории  и възрастови групи.
Конкурсът, който бе с регионален статут, се провежда за девета поредна година. Предвид големия интерес на деца, ръководители и родители по темата „Национален парк „Рила“ - познат и непознат“, организаторите от Дирекция „Национален парк Рила“ и Община Благоевград, в партньорство  с други организации и институции го реорганизираха в национален и под този статут се провежда за трета година.
Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Той трябва да засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии и да съдейства за формирането на активно гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета