Избрани Новини

Герои "влязоха" в Санданско школо за урок по родолюбие

Искрен Красимиров се въплъти в образа на Ботев и Левски

Вчера във Второ основно училище "Христо Смирненски" - гр. Сандански се проведе "Урок по родолюбие с Левски и Ботев". Водещ на проявата бе Искрен Красимиров – режисьор и актьор, прочул се с образа на Христо Ботев. Така нашите национални герои "влязоха на живо" в училище.

Участие взеха над 50 ученици от групите за извънкласни дейности с ръководители Венета Каймаканова – учител по история и цивилизация и Христина Москова - учител по география и икономика. Присъстваха и ученици от 4-тите класове заедно с класните им ръководители.

Искрен Красимиров е посетил над 350 български училища, читалища, театри, общини.

В Санданското школо всички изживяха заедно един незабравим и вълнуващ празник – такъв, какъвто са изживяли хиляди българчета. Това е начин децата да се заинтригуват от богатата ни история, да се гордеят с националните ни герои, да се вдъхновяват от техния пример. Учениците се включиха активно, като задаваха въпроси към водещия, даваха верни отговори. Някои се изявиха с рецитиране на Ботеви стихове.

"Урокът по родолюбие ще се помни задълго", сподели Евдокия Георгиева – Директор на II ОУ „Христо Смирненски“, гр. Сандански. След края на урока всички си направиха обща снимка за спомен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов