Банскалийчета отбелязаха седмицата "Анти-тормоз“ - blagoevgrad.utre.bg

Банскалийчета отбелязаха седмицата "Анти-тормоз“

24 ноември 2017, 16:40 | blagoevgrаdutre
 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Проведоха акция под мотото ,"Всички различни, всички равни“

Под мотото ,,Всички различни, всички равни“ учениците от ГТ ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към към международната инициатива за отбелязване на седмицата „Анти-тормоз“. Водени от желанието да изразят непримиримоста си към тормоза в училище, в мероприятието се включиха всички гимназисти.
Подготовката за събитието започна дни преди самото честване. Под ръководството на класните ръководители Роза Козарева Славка Сланчева учениците от VIII и X клас разгърнаха творческите си умения и изготвиха постери, плакати, розови лентички за всички в училище. В подкрепа на идеята на вратата на всеки кабинет бе закачено логото на мероприятието ,,Не на агресията! Усмихни се!“
Във фoайето на гимназията в реализирания сценарий средношколците изразиха личното си отношение дa yчат в oбcтaнoвĸa нa дoвepиe и paзбиpaтeлcтво не за един ден. Посланията: ,,Бъди миротворец!“, ,,Не на тормоза!“, ,,Спри! Бъди силен, а не насилник!“ са израз на приемане и разбиране на богатото многообразие на култури в нашия свят, в чиято основа стои човечността.
В подкрепа на идеята учениците от XI и XII клас също се включиха в седмицата на антитормоза и изгледаха подготвените презентации по темата ,,Антитормоз, разлика между насилие и тормоз“.
В обръщението си към учениците директорът Стефка Христова сподели, че следващата стъпка в насока "Не на тормоза“ включва обучение с родители, чиято роля е твърде важна в определяне на самочувствието и себеоценката на подрастващите. С общи усилия Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ ще се превърне в зона, свободна от насилие и място за по-висок интелектуален и духовен растеж.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета