Избрани Новини

Наградиха деца-природолюбители в Благоевград

Те са отличени в IV национален ученически конкурс "Национален парк "Рила“- познат и непознат“

Началник отдел „Образование“ на Община Благоевград Симона Митова     награди отличените младежи в IV-ия национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ - познат и непознат“. Официалната церемония се състоя в Младежкия дом към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Симона Митова поздрави организаторите и участниците в конкурса от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име.
„С провеждането и участието в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“, вие показвате отношение към природата и едно от най- големите богатства на България, а имено парк „Рила“. Чрез конкурса се популяризират не само даденостите на парка и неговото голямо значение, но и цялата красота, която притежава Пиринския край. Щастлива съм, че за четвърта година има толкова голям интерес и толкова млади хора са намерили вдъхновение да предадат красотата и уникалността на парка през собствения си поглед. Това е доказателство колко отговорно младо общество расте и ние се гордеем с всеки един от вас! Ние категорично ще продължим да ви насърчаваме и да предизвикваме вашия талант, умения, знания, мислене, въображение“, каза Симона Митова.
Общо в пет категории бяха връчени първо, второ, трето място и поощрителни награди. Жури определи първо място за „рисунка“ от 1-4 клас да отиде при Парисиана Николова от Велинград, на второ място бе отличена Христина Христова от Благоевград, а на трето Берин Али от Кърджали. В същата категория за възрастова група от 5 до 12 клас трето място е за Светлана Петрова от Велико Търново, на второ - Десислава Димитрова от Ловеч и на първо - Даниел Петров от Русе. За фотография в конкурса на трето, второ и първо място се класираха Цветелина Грозданова от Панагюрище, Ема Недева от Гоце Делчев и Георги Попадиин от Костенец. Организаторите бяха категорични, че с всяка изминала година  изборът става все по-труден, тъй като децата стават все по-талантливи.Това е и причината в категориите „Разказ“ и „Есе“ да има две втори и две трети места. На първо място със своя разказ бе отличен Мартин Станоев от Благоевград, второ място бе за Милица Иванова от Варна и Енисел Кунчова от Якоруда, трети награди за Метие Ходжова от Велинград и Лора Каменова от Берковица. Първо място за есе грабна Станислава Стефанова от Петрич. На второ място бяха наградени Йоана Борисова от Дупница и Любомира Димитрова от Свищов. На трето място Николай Манолев от Петрич и Семра Молаали от Гоце Делчев. Творбите  на участниците ще останат изложени във фоайето на сградата на Младежки дом, където ще  могат да бъдат разгледани.
Сред официалните гости бяха зам.областният управител Иван Стоянов, началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов, домакинът на събитието  директорът на Национален парк Рила Красимир Андонов, представители на образователни институции, преподаватели и родители.
За доброто настроение на гости и участници се погрижиха възпитаниците на  Центъра за личностно и творческо развитие на Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов