Избрани Новини

Владиката освети новия параклис в село Полето

Неврокопският митрополит Серафим преди точно две години направи първата му копка

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, отслужи първи празничен водосвет в новопостроен параклис в село Полето, информира от Община Симитли. Параклисът беше осветен от владиката, който преди точно две години направи първата му копка. Строежът на параклиса е финансиран от Георги Григоров - жител на Полето, който изпълнява заръката  на баба Ванга да има храм с името на „Св. Георги”. Хората разказват, че черквата в селото е трябвало да е наречена на Светеца Победоносец, но е получила друго име и може би поради тази причина Ванга е заръчала да се построи параклис с името на Св. Георги. Днес след две години усилена работа на жителите на Полето, с много доброволен труд, с финансирането на благодетеля Георги Григоров, с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, жители и гости запалиха свещ за здраве в новия Божи дом.

Той е така построен, че никой никога няма да предположи, че някога не е бил част от основната сграда на черквата в селото. В него има вече прекрасно направен иконостас, като остават някои дребни пособия за дооборудване. Георги Григоров ще дари и икони за параклиса, които да допълнят добрия му облик.

По повода рано сутринта на литургията в храма да запалят свещ бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на местния парламент Владимир Христов, заместник-кметът Евгения Георгиева, кметът на село Полето Иван Манчев, който неспирно работеше по строежа на параклиса, кметове на съседни села, много гости и приятели на селото. С постен фасул и печена риба бяха нагостени всички присъстващи на дългите трапези, опънати в облагородения двор на черквата и параклиса. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов