Избрани Новини

Галерията в Кюстендил има ново осветление

Животът

26-11-2017, 21:00

Снимка:

Община Кюстендил

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Кюстендил ще гласуват правилник за дейността на галерията

Популяризират Кюстендил с брошура

Готова е да посрещне световни експозиции и шедьоври

Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил вече може да се похвали с ново модерно осветление. Досега тя имаше горно естествено осветление. Навремето, когато е строена и открита, през далечната 1972 година, този вид осветление е било актуално и модерно, но с времето изискванията към експозиционните зали за изкуство се промениха.

Да припомним, че сградата е открита по повод 90-годишнината на великия художник. Тя заема площ от 4 200 кв.м и разполага със седем експозиционни зали - всичките с горно естествено осветление. От близо десетина дни вече е монтирано новото модерно осветление, което отговаря на всички европейски изисквания за показване на изкуство. Изложените творби на Майстора вече се възприемат по съвсем различен начин, твърдят посетители на изложбите в галерията.

Сега вече галерията може да покани да гостуват в залите й световни шедьоври и експозиции. Немаловажен факт е , че докато с предишното осветление са изразходвали 145 -150 киловата енергия, сега разходите са свити до 6 киловата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов