"Световъртеж” от смях на сцената на Драматичен театър - Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

"Световъртеж” от смях на сцената на Драматичен театър - Благоевград

27 ноември 2017, 16:26 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Представлението е днес от 19:00 ч.

Днес от 19:00ч. Драматичен театър „Н.Вапцаров” представя френската комедия „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег.
Зрителя го очаква истински СВЕТОВЪРТЕЖ от смях. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, бързо се превърна в хитово заглавие в календара на Благоевград.
За Жан Жак Брикер и Морис Ласег критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.
„Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия.
Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения.
„Световъртеж” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло.
Гледайте постановката на Драматичен театър - Благоевград и ще се посмеете, защото
световъртеж – такъв е животът!” /от авторите на спектакъла/
В представлението участват Александър Митев, Теодор Куков, Стефан Попов, Биляна Дилкова и Аделина Томова.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета