Избрани Новини

Ученици от Банско се включиха в Седмицата на предприемачеството

Това са учениците от ГТ "Алеко Константинов“

Учениците от ГТ ,,Алеко Константинов“ се включиха в Седмицата на предприемачеството, провеждана всяка година през месец ноември.
Трескавата подготовка за мероприятието започна седмица преди това. Интерес към него проявиха ученици от осми, десети и единадесети клас, а подготовката бе осъществена от менторите Гергана Тонина и Росица Версами.
Седмицата на предприемачеството бе открита от заместник-директора Герган...а Тонина, която разясни начина на участие в Иновационния лагер и пожела на участниците ползотворна работа.
Разделени на три екипа, учениците ентусиазирано дискутираха своите новаторски идеи, подчинени на основния казус ,,Как искам да изглежда градът на моите мечти“.За правилното справяне с поставената задача на гимназистите бе предоставена зала с компютри и достъп до интернет.Екипната работа на всеки отбор прилага принципа ,,учене чрез правене“, който позволява развиване на умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми под напрежение и в много кратки срокове.
Всеки екип изготви своя презентация, която бе представена пред компетентно жури в състав г-жа Стефка Христова, г-жа Мариана Кондева и г-жа Славка Сланчева. Журито бе впечатлено от интересните новаторски идеи и оригиналния начин на тяхното представяне от избрания представител на екипа.
След дебати и разисквания, журито определи класирането. На първо място бе излъчен екипът на Xa клас с участници: Йордана Кехайова, Незабравка Младенова, Росица Димитрова, Ивана Рахова и Деница Бонева. Всички участници бяха поздравени от директора на гимназията и наградени със сертификати за участие.
Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.
Включвайки се в Световната седмица по предприемачество, среднощколците от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ показаха стремежа си към справяне с предизвикателствата на бъдещето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов