Избрани Новини

Над 50 деца от Балдево, Огняново, Марчево и Гърмен имат неделно училище

Животът

28-11-2017, 09:00

Снимка:

Неврокопска митрополия

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Гърмен отваря врати неделно Православно училище

Откриха неделно училище в Огняново

Обучението е безплатно за всички участници

Благодарение на Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, отец Ивайло Славилов, администрацията на Неврокопска епархия, съпричастните към каузата местни благодетели, родителите, които съзнавайки необходимостта от откриването на неделните училища, поощриха и подкрепиха идеята, и не на последно място - на самите момичета и момчета, които с ентусиазъм се включиха в инициативата за създаване на неделно православно училище за деца и младежи, равносметката днес е следната :
Повече от 50 деца и младежи от селата Балдево, Огняново, Марчево и Гърмен, вече имат възможността, условията и квалифицирания преподавател, с помощта на които могат пълноценно и благоговейно да се запознаят с принципите и основите на Православното християнство, дух и традиции.

Обучението е безплатно за всички участници, консумативите и материалите за провеждането на курса се осигуряват безвъзмездно от Неврокопска епархия. Заниманията ще се водят от отец Ивайло Славилов. Курсът по вероучение ще се провежда всяка неделя. На вчерашния първи урок присъстваха повече от 20 деца, които с желание се включиха в това прекрасно начинание.
На добър час !



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов