Избрани Новини

Зависимостите в семейството обсъдиха в ЮЗУ

Изнесоха лекция и на тема "Разстройства поради употребата на психоактивни вещества"

Д-р Иван Добринов, психиатър в Държавната психиатрична болница - град Раднево и Яна Христова, психолог и фамилен психотерапевтq бяха гости на Югозападния университет "Неофит Рилски". Пред студенти, докторанти преподаватели и гости, те изнесоха лекции на теми "Разстройства поради употребата на психоактивни вещества" и "Зависимости в семейството".
Д-р Иван Добринов разясни пред аудиторията етапите в развитието на зависимост и зависимо поведение, спецификата в действието на различните психоактивни субстанции върху физическото и психическо здраве на човека  като представи и случаи от своята практика.

Яна Христова разгледа тежката дисфункционалност в семействата, в които има зависимо дете, партньор, родител. Акцентира върху сходните характеристики на зависимостта и съзависимостта, която развиват членовете на семействата, поразени от този проблем.
Срещата бе съпроводена от демонстрация, в която се  включиха студенти, гости и преподаватели. Интерактивно се онагледи моделът на развитие на зависимост и терапевтичните стратегии за работа със зависимите лица и техните близки, за да бъде постигната трайна позитивна промяна в тяхното поведение.  Срещата бе организирана по покана на  Катедрата по психология на ЮЗУ "Неофит Рилски" със съдействието на Студентския съвет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов