Д-р Николай Николов представи новата си книга в ЮЗУ - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Николай Николов представи новата си книга в ЮЗУ

01 декември 2017, 16:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Коментираха Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Д-р Николай Николов, член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, представи книгата си „Научно-практически коментар на закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“ пред студенти и преподаватели на Правно-историческия факултет. Срещата откри зам.деканът на факултета  доц. д-р Николай Марин, след което даде думата на модератора на събитието д-р Борислав Цеков, член на Правния съвет при президента на Република България.  На представянето на книгата присъстваха председателят на Окръжен съд - Благоевград Катя Бельова, председателят на Районен съд - Благоевград Вера Коева,  Иван Петков, съдия в Административен съд - Благоевград и представители на други институции. 
Д-р Николов сподели, че книгата е писана в рамките на година и половина и подчерта, че основната й цел е разпространение на информацията какво конкретно представлява конфликтът на интереси. „Задачата на книгата е да събере, да обобщи на практика, да даде конкретни примери, да даде нов теоретичен анализ на тези моменти, които досега не са били разработени и да ги разпространи до колкото се може повече хора“, каза д-р Николов, като отбеляза, че информацията трябва да достигне най-вече до 120-те хиляди лица, заемащи публични длъжности по режима на този закон.
В книгата за първи път се подреждат, систематизират и анализират съдебни решения, относими към отделните текстове на закона и са изведени типични случаи на конфликт на интереси, отнасящи се до различни ведомствени системи. Авторът е посочил основните пропуски в действащата нормативна уредба и е дал конкретни предложения за преодоляването им.
Събитието бе организирано от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и издателство „Изток-Запад“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета