Избрани Новини

Почетоха твореца на парк "Свети Врач“ в Сандански

Ръководството на общината предложи Летният театър да носи името на своя създател Борис Митов

Общественици, културни дейци, творци и приятели на един от най-емблематичните за град Сандански личности – Борис Митов, се събраха да почетат делото на естета, инициатора, създателя и твореца на парк „Свети Врач“.

Пред неговата съпруга Любка и дъщеря Венера бе поднесен кратък разказ за живота и делото на Борис Митов – Хъри, а негови приятели и колеги споделиха свои лични спомени  и преживявания с емблематичната му личност.

С прочувствена благодарност и вълнение дъщерята на Борис Митов Венера предизвика сълзи, усмивки и аплодисменти. Много от присъстващите изразиха желание Борис Митов да бъде предложен за Почетен гражданин на град Сандански. Кметът Кирил Котев увери, че за следващите сесии на Общински съвет ще бъде подготвено предложение за удостояване на Борис Митов със званието Почетен гражданин.

Заместник-кметът на Община Сандански Зорица Органджиева обяви желанието на ръководството на общината Летният театър да носи името на своя създател – Борис Митов.

В края на творческата вечер „Бележити санданчани“, в знак на почит и уважение, кметът на Община Сандански връчи плакет за принос за развитието на Сандански и региона и грамота на семейство Митови.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)