Задържаха под стража Марчо Марков от групата за рекет в Перник и Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Задържаха под стража Марчо Марков от групата за рекет в Перник и Кюстендил

02 декември 2017, 10:16 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

Обвинен е от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване

Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Марчо Марков, обвинен на 21 ноември 2017 г. от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала в Перник и Кюстендил. Решението е окончателно, Марков бе задържан с белезници в съдебната зала.

На 23 ноември 2017 г. първата инстанция наложи на обвиняемия „Домашен арест“, като се аргументира с по-ниския интензитет на престъпна дейност в групата и чистото му съдебно минало. Същата мярка за неотклонение с идентични мотиви бе наложена на Кирил Петков. Останалите трима участници в групата бяха задържани.

Специализираната прокуратура протестира определението на съда по отношение на Марков. На делото на втора инстанция Апелативна специализирана прокуратура поддържа протеста, с мотивите, че Марков е бил в наказателната бригада на групата и приближен до нейния ръководител, че има опасност да въздейства върху свидетели и срещу него има още три висящи наказателни дела.

Марков е сред обвиняемите по делото срещу групата на Божидар Кузманов (за стрелбата срещу Димитър Желязков в "Слънчев бряг"), което на 8 ноември 2017 г. бе внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.

Той е обвиняем и по други две дела (с внесени в съда обвинителни актове) на Софийска районна прокуратура.

АСпНС отхвърли молбите за промяна на мярката за неотклонение на тримата задържани от първата инстанция. Петков единствен от участниците остава под домашен арест, след като мярката му не бе обжалвана и протестирана.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета