Георги Икономов презентира Банско като град на спорта - blagoevgrad.utre.bg

Георги Икономов презентира Банско като град на спорта

02 декември 2017, 21:15 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Икономов получи почетен плакет на Столична община

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Това стана на официалната кампания на София за европейска столица на спорта 2018

Кметът на европейския град на спорта за 2017 г. Банско бе гост на официалната кампания на София за европейска столица на спорта за 2018 година. Георги Икономов, който бе и рожденник в този ден, изнесе презентация в рамките на конференцията на тема „София – европейска столица на спорта”.
В присъствието на Йенс Кристенсен – заместник-генералния директор на Европейската комисия, Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет и президент на София 2018, заместник-министъра на спорта Ваня Колева, евродепутата Андрей Ковачев, председателя на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта – Франческо Лупатели, и заедно с представители на други общини – носители на титлите градове на спорта като Стара Загора, Пловдив, Бургас и Русе, бе коментирана значимостта на тези общи европейски инициативи. Идеята на г-н Лупатели, зародила се само преди 18 години, вече е общоевропейска инициатива, стремяща се към популяризиране на спорта като начин на живот, като източник на здраве и тонус, на толерантност и спортсменство, като метод за социализация.
С кратка презентация Икономов отново демонстрира защо Банско бе избран да бъде град на спорта, наред с повече от 400 европейски града. „Подпомагането на дейността на близо десет различни видове спорт, домакинството на над 70 събития от най-различен ранг всяка година, масовите детски школи, оказваната подкрепа за спортните прояви, няма да приключат с преминаването в следващата календарна година. Напротив – ще продължим да търсим начини да подобряваме спортната инфраструктура и да бъдем коректен партньор” заяви той по време на дискусията и допълни: „Нека пожелаем успех на София като столица на спорта през предстоящата година. 2018 година ще бъде годината на България – София е европейската спорта столица, Пловдив – европейската културна столица, а още от месец януари започва Българското председателство на Съвета на ЕС. Погледите на Европа ще бъдат насочени към нас. Сигурен съм, че тя ще преоткрие страната ни като равностоен партньор, като място със съхранена природа, ценности и култура.”

Икономов получи много поздрави за рождения си ден, а в знак на уважение към личния му празник, му бе връчен почетен плакет на Столична община от името на Йорданка Фандъкова, кмет на София, с посланието да бъде здрав и все така успешен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета