Избрани Новини

Освещават черквата "Свети Йоан Кръстител" в Първомай

Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи литургия

В навечерието на освещаването в събота/ от 17.00 ч. бе отслужена вечерня с водосвет от негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Тогава стотици миряни можаха да прекрачат за първи път прага на черквата 'Свети Йоан Кръстител". 

Днес, неделя, 3.12., в 06.00 ч. започна църковният ритуал за освещаването на новия храм и отслужването на Света литургия.

Припомняме, че най-голямото село в община Петрич повече от 20 години чака завършването на черквата и нейното освещаване. Това стана възможно, след като кметът на общината Димитър Бръчков внесе предложение Община Петрич да дари безвъзмездно на Българската православна църква земята, върху която е построена черквата в село Първомай. Основните благодетели за изграждането на този храм – фамилия Кочеви, също дариха безвъзмездно сградата на Българската православна църква преди месец.

Строителството на черквата "Свети Йоан Кръстител" в село Първомай започва със средства, дарения и доброволен труд на местните хора. На следващ етап се включва семейство Кочеви, които финансират цялостното изграждане и завършване на храма. През последните дни редица фирми се отзоваха на поканата на Община Петрич да помогнат за последните довършителни дейности преди освещаването на черквата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)