Освещават черквата "Свети Йоан Кръстител" в Първомай - blagoevgrad.utre.bg

Освещават черквата "Свети Йоан Кръстител" в Първомай

03 декември 2017, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    Това става след 20 години чакане

Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи литургия

В навечерието на освещаването в събота/ от 17.00 ч. бе отслужена вечерня с водосвет от негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Тогава стотици миряни можаха да прекрачат за първи път прага на черквата 'Свети Йоан Кръстител". 

Днес, неделя, 3.12., в 06.00 ч. започна църковният ритуал за освещаването на новия храм и отслужването на Света литургия.

Припомняме, че най-голямото село в община Петрич повече от 20 години чака завършването на черквата и нейното освещаване. Това стана възможно, след като кметът на общината Димитър Бръчков внесе предложение Община Петрич да дари безвъзмездно на Българската православна църква земята, върху която е построена черквата в село Първомай. Основните благодетели за изграждането на този храм – фамилия Кочеви, също дариха безвъзмездно сградата на Българската православна църква преди месец.

Строителството на черквата "Свети Йоан Кръстител" в село Първомай започва със средства, дарения и доброволен труд на местните хора. На следващ етап се включва семейство Кочеви, които финансират цялостното изграждане и завършване на храма. През последните дни редица фирми се отзоваха на поканата на Община Петрич да помогнат за последните довършителни дейности преди освещаването на черквата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета