Избрани Новини

Д-р Камбитов: Хората в неравностойно положение се нуждаят от грижи, подкрепа ежедневно

Кметът посрещна потребителите на всички социални заведения в община Благоевград по повод Международния ден на хората с увреждания

Кметът д-р Атанас Камбитов посрещна потребителите на всички социални заведения в община Благоевград по повод Международния ден на хората с увреждания. Той приветства присъстващите в зала „22 септември“, като им пожела здраве и светли коледни празници.
„Община Благоевград винаги е полагала усилия, стремим се да създаваме  както подходящи условия, така и подходяща среда за всички вас – хората в неравностойно положение. Всеки от вас ежедневно се нуждае от грижи, любов, разбиране, подкрепа. Тук е мястото да благодаря и на всички, които се грижат за тези хора. Нужно е много голямо сърце!“, каза в част от приветствието си кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Международният ден на хората с увреждания стана повод за истински празник в Oбщина Благоевград. Потребителите на социални заведения изнесоха богата музикално-танцова програма, като показаха талант и умения. В програмата се включиха още възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград , Петя Стойчева с музикален педагог Христина Палева, както и актьори от Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев”. Неговият директор Бранимир Митов пое ангажимент да работи с потребителите на социалните заведения, като заяви, че тяхно представление ще бъде включено във фестивала „Талантино“. В края на тържеството всички присъстващи получиха подаръци.
През последните години Благоевград се откроява сред общините с най-активна социална политика. Реализират се проекти, които създават достъпна среда за хората с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов