Избрани Новини

Предадоха на съд шофьори-наркомани

В рамките на две седмици Районна прокуратура - Петрич внесе обвинителни актове срещу шест лица

В рамките на две седмици Районна прокуратура – Петрич е внесла обвинителни актове срещу шест лица за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Около 23 ч. на 12.11.2017 г. обвиняемият И.Х. шофирал лек автомобил „Фолксваген“ по ул. „Полковник Дрангов“ в Петрич под въздействие на марихуана. Наличието на наркотичното вещество е било установено с техническо средство Drug Test по време на проверка, извършена от автоконтрольор към Районното управление в града.

На подсъдимата скамейка за същото престъпление е изправен Б.А., който по обяд на 18.04.2017 г. управлявал мотоциклет „Пиаджо“ след употреба на наркотични вещества. Според заключението на съдебно-химическата (токсологична) експертиза в организма на водача е имало кокаин, метаболити и метаамфетамин в концентрация 32 ng/ml.

Обвиняемият П.М. на 20.11.2017 г. в района на ресторант „Сондата“, по пътя от Петрич за с. Първомай бил зад волана на лек автомобил „Пежо“ след употреба на амфетамин.

На 17.11.2017 г. по ул. „Ат. Маджаров“ в Петрич обвиняемият шофирал автомобил „Опел“ под въздействие на опиати, съдържащи хероин, кокаин и метаамфетамин.

След употреба на марихуана, на 05.11.2017 г., обвиняемият А.Р. управлявал лек автомобил „Опел“ по ул. „Цар Симеон“ в града.

Около 16:30 ч. на 7.11.2017 г. при проверка на ул. „Цар Борис III“ в Петрич, е било установено, че водачът на моторното превозно средство – Н.Л., шофирал под въздействие на марихуана.

Освен внесените в съда обвинителни актове Районната прокуратура е постигнала споразумения със защитниците на подсъдимите – Б.И., А.А., Л.Я., К.М., обвинени за шофиране под въздействие на наркотични вещества – кокаин, марихуана, метаамфетамин. Престъпленията били извършени от тях в Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)