Избрани Новини

Пробация "заслужи" управител на дружество за неверни сметки

Дамата удостоверила неверни обстоятелства в протоколи по договор с Община Благоевград

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и подсъдимата Г.Н., обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 311, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимата Г.Н. била управител на „Н.К.“ ООД и в качеството си на длъжностно лице осъществявала строителен надзор и инвеститорски контрол по договор, сключен между Община Благоевград и дружеството й.

В периода 07.08.2009 г. – 21.12.2009 г., в кръга на службата си, тя съставила официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства. Тя била длъжна да установи извършените и подлежащи на заплащане строително-монтажни работи във връзка с изпълнение на обект „Реконструкция на игрално поле на стадион „Христо Ботев“, включващ пет подобекта.

В два протокола подсъдимата Н. посочила строително-монтажните работи, които не са били реално извършени към датите на съставянето им или били извършени в по-малък обем и в различен вид. Въпросните документи следвало да бъдат използвани като доказателство за конкретни обстоятелства.

За извършеното от подсъдимата Г.Н. документно престъпление й е наложено наказание „Пробация“ за период от шест месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов