Избрани Новини

Легендарни сини обувки подарява Гедина за Стената на славата

С тази марка има 13 победи за Световната купа (12 в спускането и 1 в Супер Г)

Интервю за ексклузивното издание Bansko Magazine подсети най-великия италиански спускач за всички времена Кристиан Гедина, който ще открие 15-ия сезон в курорт №1 на 16 декември, какво да донесе за Стената на славата в култовия бар „Хепи Енд“. Както е известно, по традиция всяка от 28-те легенди, идвали тук преди него, оставяха по нещо от забележителните си кариери и така колекцията вече е достойна за истински музей на ските.

„Изненадвате ме, дайте ми малко време да помисля“, заяви Гедина в отговор на въпроса на Bansko Magazine какъв е подаръкът му. После интервюто продължи, като при разказа за едно от най-паметните му изпълнения – шпагат във въздуха при 137,6 км/ч в Кицбюел през 2004-а, 48-годишният участник на 5 олимпиади и медалист от 3 световни първенства възкликна, че вече е решил какво ще вземе за Банско.

„Покрай спомена за тази история реших какво да ви донеса за Стената на славата. Почти през цялата си кариера карах със ски обувки „Ланге“ с моето име и един от най-успешните ми чифтове е за Банско“, каза той, пращайки 3 снимки на бъдещите експонати в близък план. С тази марка Гедина има 13 победи за Световната купа (12 в спускането и 1 в Супер Г) и 33 подиума, с което държи ненадминат италианския рекорд в скоростните дисциплини.

Той получил поканата да дойде в Банско от 5-кратния носител на Големия кристален глобус Марк Жирардели, с когото ще се спусне по пистата, кръстена на знаменития му сънародник Алберто Томба, в състезанието „Влез в отбора на шампиона“.

Източник: в. „Банско Утре“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов