Избрани Новини

Мечето Рико няма да спи тази зима

Туризъм

11-12-2017, 10:41

Снимка:

Парк за танцуващи мечки

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баба Меца заспа зимен сън

В Парка за танцуващи мечки продължава подготовката за зимния период

Мечето Рико няма да заспи през тази зима, каза за "Фокус" Васил Мадолев, ръководител – екип в Парк за танцуващи мечки – гр. Белица. По думите му с изключение на седем мечки, останалите деветнадесет вече спят истински зимен сън.

"От седемте, които не спят, пет от мечките вече се подготвят. Дори една към този момент копае бърлога, снегът вече започва да им помага. На тези, които се чудеха дали да заспят или да прекарат зимата в полулетаргия, много на време първият сняг им помогна“, каза Мадолев. Той подчерта, че не очакват две мечки да заспят тази зима, а за една сме сигурни. Това е мечето, което последно дойде в парка- мечето Рико от Албания.

"То е на три години и за момента имаше периоди, в които започваше да си почива. Помислихме, че с падането на температурите ще се ориентира някъде, не истински зимен сън, но поне да се прибере някъде. Сега е доста активен и се радва на снега, като по цел ден тича, играе си, чупи клони, което значи, че изразходва всичката енергия, която му е необходима да трупа и то със сигурност няма да спи. Към този момент полагаме доста усилия и помагаме на мечките, които не могат сами да си направят бърлоги", каза Мадолев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)