Христина Шопова откри работилница на Дядо Коледа в Благоевград (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Христина Шопова откри работилница на Дядо Коледа в Благоевград (снимки)

11 декември 2017, 14:57 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

В нея децата ще рисуват, изработват и учат изкуства

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова  откри Работилница на Дядо Коледа. Тя поздрави ръководителите и участниците в инициативата, като им пожела успешна работа.

"Изключително ми е приятно на днешния ден, за пета поредна година, да открия работилница на Дядо Коледа. Инициативата за децата на Благоевград доказа, че има своето място в културния календар, особено в най-светлините коледни празници", каза заместник-кметът Христина Шопова и благодари на домакините от Общинска градска галерия.

"Идеята е да срещнем изкуствата, да срещнем и децата с изкуството, да отворим сетивата им и аз съм сигурна, че сред картините те ще творят още по-красиви неща. Децата на Благоевград са доказали, че са много креативни, много сръчни и много умни и аз заставам зад думите си с много аргументи и твърдения, защото знам ежедневно какво вършат и как работят. Искам да благодаря на родителите за това, че подкрепят децата си във всички тези инициативи и сте наши коректори. Имаме нужда и от това, но най-вече благодаря, защото подтиквате децата си ежедневно да бъдат в различни школи, да работят с изкуството. Това създава едно ново поколение", допълни Христина Шопова, заместник- кмет на Община Благоевград.

Тя заяви категорично, че ще Общината ще продължи да подкрепя и ще помага за осъществяването на идеите на децата на Благоевград. Специални благодарности бяха изказани на преподавателите, които водят и предават своите знания на благоевградските деца.

"Пожелавам на всички щастливи, весели коледни празници! Мотото на коледната програма е "Сподели любов, сподели добро…" и съм сигурна, че когато човек прави добро, то се връща, така че ако умножим всички доброто, то ще се върне към нас и към нашия град", допълни заместник-кметът  Шопова.
Градска художествена галерия в Благоевград се превърна в истинска творческа работилница, а в джуджета се превъплътиха малчугани от града. Пъстра празнична програма в първия ден на работилницата представиха талантите от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В уютното пространство на галерията до 22-ри декември от 9.00 до 17.00 часа ще творят над 1000 деца от града. Помощниците на Дядо Коледа ще рисуват, изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета