Избрани Новини

В Сандански празнуват младото червено вино

Животът

11-12-2017, 15:33

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След колко време можем да шофираме, ако сме пили алкохол?

Винопроизводители ще спорят кой прави най-доброто вино

На 30-ти декември от 12:00 ч. на площад "България" в Сандаснки за двадесет и пети пореден път ще се проведе "Празник на младото червено вино". По традиция община Сандански организира конкурс за най-добро младо вино.

В конкурса могат да вземат участие всички винопроизводители от региона. Те трябва да представят 1,5 л. вино с информация за сорта, населеното място и местността на лозовия масив.

Виното ще се приема в Туристически информационен център /до ГУМ/ от 11.12.2017 г. до 27.12.2017 г.

В празничния ден качествата на божествената напитка ще бъдат оценени от специалисти – енолози. Те ще определят кой ще бъде тазгодишният носител на титлата "Цар на виното".

Всички жители и гости на Сандански ще могат да се насладят на празничната програма с традиционни македонски ритми и да опитат от местните вина и специалитети в новите коледни къщички на пл. „България“.

Участие ще вземат: Женски фолклорни групи "Детелина", "Стримона" и "Здраве", Група за стари градски песни "Младост", Мъжките фолклорни групи при Читалище "Отец Паисий – 1919" и Читалище "Просвета", с. Катунци и със специалното участие на Николай Кимчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов