Представиха книгата "Горчива мъгла" на Огнян Панов в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Представиха книгата "Горчива мъгла" на Огнян Панов в Кюстендил

11 декември 2017, 17:38 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Читалище "Братство"

В нея са събрани 22 произведения

На 8-ми декември в Синята зала на читалище "Братство 1869" се проведе среща – изповед с автора на книгата "Горчива мъгла" - Огнян Панов и литературният критик Димитър Новков.
Срещата бе открита от г-н Иван Андонов – Председател на читалището.
Дебютът на Огнян Панов на литературното поприще е публикация на негов разказ в най-голямото литературно списание у нас "Съвременник" през 2016 г.
Сборникът с разкази "Горчива мъгла" е първата му книга в която са събрани 22 произведения.
Разказите на Огнян Панов са изпълнени с нега, горчивина, романтика, човещина. Изказът му е оригинален и неподправен, лишен от клишета и изтъркани фрази. Историите са наситени с емоции - чисто човешки, подобно на природните стихии. В тях има гняв, мъка, вина, състрадание, любов и покаяние. Именно автентичността на заложените в нас първични емоции прави творбите му истински и разбираеми. Защото, независимо към коя багра на социалната палитра принадлежиш, има вечни, изконни емоции, които движат битието ни. Творчеството на автора е насочено към хората, които независимо от динамиката на нашето време, успяват да съхранят в себе си истинските стойности, встрани от лавината на бездушие, цинизъм, агресия и безсилие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета