Избрани Новини

Кметовете на Разлог и Струмица обсъдиха културни и спортни проекти

Мисия Разлог

12-12-2017, 08:52

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Книги за библиотеката в Разлог събират доброволци

Опасни отпадъци събраха в Разлог

Срещнаха се в македонския град за празника му

Официална среща направиха кметовете на Община Разлог инж. Красимир Герчев и новоизбраният градоначалник на Струмица, Р Македония д-р Коста Яневски

Поканата дойде от македонския колега, инж. Герчев да посети близо 40-хилядния град в съседната нам Македония. Поводът - празникът на град Струмица - 11 декември, а също и официалното встъпване в длъжност на Яневски.
На работната среща бяха обсъдени възможностите на програмите за трансгранично сътрудничество "България-Македония" в сферата на инфраструктурата и проектите "От хора за хора", свързани със социалните въпроси.
Акцент на срещата беше културният и спортният обмен между двата града.
Инж. Красимир Герчев и домакинът д-р Яневски обсъдиха доброто взаимодействие на самодейните ансамбли и формации от Разлог и Струмица при участие в организираните и от двете страни фестивали, както и спортните събития между двете страни - волейболни, футболни и др. срещи между подрастващи и големи. Добър старт беше празничната футболна среща на ветераните от ВК "Пирин" и домакините от "Струмица".
Кметовете на Разлог и Струмица заявиха категорично, че ще продължат дългогодишните партньорски взаимоотношение във всички области на Струмица и Разлог.
От своя страна кметът Красимир Герчев покани новия кмет на Струмица да посети Разлог и да се запознае на място с културата, традициите и хората на Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов