Сапарева баня спечели приза за трето място за планински туризъм - blagoevgrad.utre.bg

Сапарева баня спечели приза за трето място за планински туризъм

13 декември 2017, 21:02 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Сапарева баня

  • Снимка:
    Община Сапарева баня

Бе отличена за втора поредна година от Министерство на туризма в класацията на Годишните награди в туризма за 2017 г.

Сапарева баня бе отличена за втора поредна година от Министерство на туризма в престижната класация на Годишните награди в туризма за 2017 г. След оспорвано гласуване в конкуренция с десетки общини от цялата страна, Сапарева баня спечели приза за трето място в категорията „Община на 2017 г. за планински туризъм”. Един от най-силните ни зимни курорти – Банско – взе първа награда в тази категория, а второто място бе за Чепеларе.

Награждаването се проведе на официална церемония късно снощи в Централния военен клуб в София. Отличието получи лично кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който поздрави министър Николина Ангелкова за прекрасната инициатива. „Сърдечни благодарности на всички, които гласуваха за нашата община. Това е признание и морална награда, която ни мотивира да се стараем още повече и да работим по-упорито. Благодарим и на Министерството на туризма и министър Ангелкова за подкрепата, която ни оказват”, заяви кметът Гелев.

На церемонията присъстваха стотици гости, сред които председателят на НС Цвета Караянчева, министри, народни представители, кметове, журналисти и представители на бизнеса. От страна на Сапарева баня награждаването уважиха зам.кметът Славчо Коларски и Милен Колев, старши специалист „Търговия и туризъм”.
Сапарева баня имаше номинации в още четири категории: „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм”, „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм”, „Туристическо събитие” – Събора на Бялото братство и „Туристическа дестинация”.

В миналогодишните награди малката планинска община се пребори за трето място в категорията „Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм”. Тази година отново е сред първенците в балнео и СПА туризма, нареждайки се на четвърто място след общините Минерални бани, Велинград и Стрелча.

С Годишните награди в туризма целта на Министерството на туризма е да бъдат откроени и поощрени всички участници в този сектор, които полагат усилия за неговото устойчиво развитие. И тази година участниците се бориха в цели 16 категории.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета