Избрани Новини

Модни подиуми и театрални сцени - иде ново попълнение творци!

120 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски“

120 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за висше образование. Дипломите на абсолвентите от випуск 2017 връчиха деканът на Факултета по изкуствата проф.д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници проф.д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.
Церемонията бе открита от декана на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев.
„Убеден съм, че единственото нещо, което ще ви ръководи, е обичта към това, което ще правите и това ще направи вашето бъдеще по-смислено. Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите на практика всичко онова, което сте научили в един от най-престижните университети в България – Югозападния университет „Неофит Рилски“, каза в приветственото си слово проф. Гошев. Той пожела на абсолвентите много здраве и радост.
Приветствие към завършващите отправи и зам.ректорът на университета проф.д-р Георги Апостолов. Той пожела на абсолвентите късмет и много успехи в професионалната им реализация.
Гост на церемонията бе носителката на Златна игла за Модна къща на годината 2017  Миглена Каканашева – Мегз.
На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и завършващите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчиха проф. д-р Георги Апостолов и проф.д.изк.н. Йордан Гошев. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити – 6.00, се дипломираха Ирина Ваклинова и Димитрина Николова от специалност „Промишлени изкуства-мода“. Сред отличниците, които получиха плакет,  са и Рая Георгиева, Вяра Маринова, Айше Чаучева, Лазар Цончев и др.
На церемонията бяха представени осем колекции на студентите от специалност „Промишлени изкуства-мода“. Модното ревю бе по повод 20 години от създаването на специалността. Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите отправи Михаела Кючукова, студент в специалност „Поп и джаз пеене“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)