Задържаха полицейски инспектор П. Китанов - blagoevgrad.utre.bg

Задържаха полицейски инспектор П. Китанов

15 декември 2017, 19:32 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    prb.bg

Поводът за задържането му са действия, извършени от него в качеството на длъжностно лице

Днес около 11:30 ч., при съвместна операция на Районна прокуратура-Благоевград и отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР-София, е бил задържан полицейски инспектор П.Китанов. Това е станало в кабинета на Началника на 02 РПУ – Благоевград. Поводът за задържането му са действия, извършени от него в качеството на длъжностно лице.

На 16.05.2016 г., в Благоевград, в кръга на службата си, Китанов съставил докладна записка по преписка на ОД МВР-Благоевград, в който удостоверил неверни обстоятелства. В нея било посочено, че лицето М.К. не се намира на територията на България, а живее и работи в Гърция. Целта била този документ да бъде използван като доказателство за тези обстоятелства пред органа по приходите.

Няколко дни по-рано – 9.05.2017 г., в областната дирекция на МВР било постъпило искане от органа по приходите за оказване на съдействие за извършване на ревизия на данъчно-задължено лице „Д.П.И-Е.“ ООД, представлявано от М.К. Със съставянето на въпросния документ с невярно съдържание се целяло прекратяването на преписката и проверката, поискана съгласно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

На 7.11.2017 г., в Благоевград, П.Китанов, отново в качеството му на длъжностно лице, спомогнал лицето А.Г. да остане ненаказано. С действията си, за които не се споразумял с А.Г., полицейският инспектор целял да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Същият бил извършил няколко престъпления - противозаконно унищожаване на чужда вещ, причиняване на телесна повреда, закана с убийство, непристойни действия.

Към настоящия момент се провеждат разпити на всички полицейски служители, които са работили по различни случаи съвместно с П. Китанов.

Предстоят разпити на граждани, засегнати от работата на задържания полицейски инспектор. В рамките на 24 часа предстои той да бъде привлечен в качеството му на обвиняем и да му бъдат повдигнати обвинения за извършени престъпления.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета