Магичният Детски коледен панаир отваря врати в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Магичният Детски коледен панаир отваря врати в Благоевград

16 декември 2017, 09:30 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Събитието е на 16 и 17 декември

Ще се проведе в сградата на Младежкия дом

Детски коледен панаир отваря врати за поредна година в Благоевград. Инициативата започва на 16 декември/ събота/ и продължава до неделя  включително /17 декември/. За първи път Коледният  панаир ще се проведе в сградата на Младежки дом Благоевград, организиран от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева.
Магичният Детски коледен панаир започва от 11:00 часа, като на него са поканени всички малки и вече пораснали жители и гости на община Благоевград. За доброто настроение и сръчната работа ще се грижат аниматори, които ще забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари, сурвачки с децата. 
Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, където всяко дете ще може да направи празнична свещ по свой дизайн в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.
Сред любимите атракции е и  традиционното  ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври.  В програмата са включени още и  архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.
Краят на събитието ще бъде отбелязано с разбиване на празнична пинята, но този път с формата на елен.
Част от изработените коледни мотиви  по време на Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар, който отваря врати на 27 декември 2017 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета