Избрани Новини

5000 лева събра благотворителната вечер за децата на загинали служители на МВР

Животът

16-12-2017, 10:05

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници

Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“. Набраните средства бяха предадени днес с приемо-предавателен протокол на представители на Областна дирекция на МВР-Пловдив.
Паричната сума заедно с подаръчни пакети с лакомства, подготвени от спонсорите на благотворителната кауза, ще бъдат разпределени по равно и връчени на 20 деца до 18-годишна възраст, чиито родители са загинали или починали служители от системата на МВР в Пловдивска област.
По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници като Никола Певичаров, Станимир Видев и на талантливата 12-годишната художничка Венета Павлова. Продажбите на картините надхвърлиха 1000 лева. С футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов се сдоби 14-годишният Георги Тенев, син на известен пловдивски бизнесмен, който плати за тях почти 300 лева.
Проф. д-р Илия Баташки, директор на Медицински институт към МВР – София, който не успя да присъства на събитието, чрез свой представител дари 500 лв. По 200 лева дариха фирмите  „Нитро“ ЕООД, „Тара мекс“ ЕООД и „Глобъл Секюрити“.
Две талантливи пловдивски певици – Веси Бонева и Елица Лалова, подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които бяха продадени за общо 70 лева. Елица дари безвъзмедно таланта си и по време на празничната програма, където изпя няколко песни.
Нотариус Кари Клявкова също дари безвъзмедно труда и времето си и оглави комисията по отчитане на събраните средства.
Останалите средства бяха събрани от дарителската кутия и детския коледен базар. Благородната кауза срещна подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на община Пловдив. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи.
Мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители на МВР в Пловдив“ бе инспирирано от участниците в празничната програма – 54 деца от различни музикални, танцови и арт школи в града. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.
Сред гостите бяха зам.-директорът на Областна дирекция на МВР – Пловдив комисар Димитър Събчев и ст. експерт в Дирекция „Протокол и връзки с обществеността“ на ОД на МВР – Пловдив Анелия Влакхинова, заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив Георги Титюков, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов и Веселина Стоянова от Пресцентъра на Община Пловдив, председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам, кметът на Марково Пламен Кабаков, Георги Димитров – Управител за Пловдив на Агенция за недвижими имоти „Ремакс”, художникът Стефано Поповски – негова картина също бе предоставена на търга, писателят Панчо Панчев и много други пловдивчани с добри сърца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов