Избрани Новини

Тръгна ски сезонът в Банско!

Ски състезание със звездите Гедина и Жирардели, веселие и игри имаше на откриването днес

„Искаше ми се днес, при официалния старт на зимен сезон 2017/2018 в Банско, да обявя, че имаме одобрени промени в Плана за управление на НП „Пирин”, които да позволят изграждането на втора кабинкова линия. Все пак вярвам, че това скоро ще бъде факт. И въпреки това Банско продължава да получава признания както в страната, така и в чужбина. Многобройни са класациите, в които ски центърът е обявяван за най-предпочитана дестинация, многобройни са наградите, които нашите хотелиери получават за своята работа. Банско е фактор, Банско е любимо място за зимни спортове, и това е благодарение на всички, които работят в сферата на туризма в Банско. Пожелавам на туристическия бранш страхотен сезон”, заяви кметът на Банско Георги Икономов в своето обръщение по време на официалната церемония по откриването на зимен сезон Банско 2018.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, дойдоха в най-добрия зимен курорт, за да отправят своите пожелания за старта за сезона. Специално за събитието вицепремиерът Валери Симеонов отправи поздравителен адрес, прочетен от неговия началник на кабинета Марияна Николова.

Официалната церемония не мина без присъствието на най-добрите хотели в Банско, получили своите отличия през годината - Академията на Световните ски награди World Ski Awards, връчила приза за „Най-добър ски хотел на България“ на  „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”, Хотел Лъки Банско“ – в категорията "Най-добър петзвезден планински хотел за 2017 г.", „Гранд Хотел Банско“ в категорията „Най-добър събитиен хотел за 2017 г.“.
Празничният ден премина с много шоу, игри, награди и усмихнати лица. Писта „Алберто Томба" отново бе мястото, на което всички любители на ските имаха възможност да премерят сили, водени от  петкратния носител на Световната купа и почетен гражданин на Банско Марк Жирардели и специалния гост на събитието, най-големият италиански спускач за всички времена Кристиан Гедина. Традиционен участник в състезанието бе и 86-годишният талисман на планинския курорт  банскалията Асен Тренчев. В завидна форма и висок дух, той спусна трасето и поднесе специални подаръци на ски легендите.

Световноизвестната марка за часовници „Hublot" обяви партньорството си със ски зона „Банско". В следващите три години в курорта ще има поставени 9 огромни часовника, които ще показват най-точното време на туристите.
Атрактивната игра „Ловци на съкровища" зарадва редица късметлии с  предвидените от организаторите награди. Чисто нов лек автомобил тази година отиде при българин. Щастливецът е 49-годишния благоевградчанин Любен Шумарски. В проведената за първи път игра на Fibank „Откри златото в лифта" трима късметлии намериха златни монети. Други 200 души изтеглиха за награда ваучери за почерпка в популярно заведение в Банско, а 20 получиха награди от „Макс спорт".
Популярната поп-фолк изпълнителка Анелия бе последната приятна изненада за жителите и гостите на Банско. Нейните горещи изпълнения в зимната вечер разгорещиха кръвта на публиката на централния градски площад, а пищни фойерверки сложиха точката на празненствата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов