Добра европейска практика продължава да се изпълнява в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Добра европейска практика продължава да се изпълнява в Банско

18 декември 2017, 13:31 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули

„От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули. За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа” Това съобщи кметът на курорта, Георги Икономов, по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда.  Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой.
От страна на Гърция, в срещата участие взе полицейското аташе в посолството й в България – г-н Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъства Консулът в нашата страна – Флориан Мазиду, г-н Йон Бежан – директор на „Охранителна полиция”, както и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха представени от директора на ОДМВР – Благоевград, комисар Николай Хаджиев, придружен от Началника на местното Районно управление – Иван Попов.
Стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорта, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.
Директорът на Областната дирекция на МВР се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта, да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица. Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност  поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб.Коментари (1)

Потребител
Никола
Банско се превръща в модерен и добре организиран световен ски курорт!
18 декември, 15:58 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета