Избрани Новини

Разложки гимназисти работят по проект в биологичното земеделие

Проектът предвижда двуседмична производствена практика в Маса, област Тоскана, Италия

Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог спечели участие в международен проект на тема "Иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм - с идея за бъдещето"

Училището ще работи по проект от програмата „Еразъм +“, дейност КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование“ -2017/2018г. на тема „Иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм – с идея за бъдещето”. Проектът предвижда двуседмична производствена практика в Маса, област Тоскана, Италия.
Тази година училището е в консорциум с други професионални гимназии от Шумен и Луковит и сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура”, което е и координатор на проекта. Общо 27 ученици и 3 учители ще проведат практика в реална работна среда. В рамките на десет работни дни учениците ще имат възможност да се запознаят с италианските похвати и подходи в областта на биоземеделието и селския туризъм.
Многобройните желаещи за участие преминаха през конкурс, който се състоя в изпит по английски език и отговаряне на различни критерии.
Освен професионалните си компетенции, учениците ще подобрят своите социални и комуникационни умения, ще повишат мотивацията си за учене и ще се подготвят за успешна бъдеща професионална реализация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов