Съдят шофьори, причинили ПТП с човешки жертви - blagoevgrad.utre.bg

Съдят шофьори, причинили ПТП с човешки жертви

20 декември 2017, 08:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Предстои насрочване на съдебните заседания по внесените от прокуратурата обвинителни актове

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителни актове срещу двама шофьори – Р.Б. и Х.Д., предизвикали пътно-транспортни произшествия, довели до отнемане на човешки живот и телесни повреди на пътници.

Около 2 часа през нощта на 11.06.2016 г. обвиняемият Р.Б. управлявал лек автомобил „Опел Вектра“. В участъка на пътя между гр. Гоце Делчев и с.Дъбница той нарушил установените в Закона за движението по пътищата правила. Шофьорът се движил с превишена скорост от 130 км/ч., при максимално разрешена 90 км/ч. за ППС извън населено място. Той изгубил контрол върху управлявания от него автомобил при навлизане в десен завой, вследствие на което излязъл от пътното платно. В резултат на допуснатото от Р.Б. пътно-транспортно произшествие била причинена смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друг пострадал.

Другият обвиняем – Х.Д., на 13.12.2016 г., при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“, движейки се от гр. Сандански за Мелник, в района на мост „Макензи“ предизвикал катастрофа, в резултат на която причинил смъртта на Х.Л. и средна телесна повреда на Т.Л., пътували в неговата кола.

Като участник в движението шофьорът Х.Д. не се съобразил с пътния знак и преминал през стеснен участък на пътя – мост „Макензен“, по който бил навлязъл друг лек автомобил. При избиране скоростта на движение от 69,5 км/ч. обвиняемият Х.Д. не отчел конкретните условия на видимост – опасен завой надясно, а също така не намалил скоростта, за да пропусне насрещно движещото се друго пътно превозно средство.

Предстои насрочване на съдебните заседания по внесените от прокуратурата обвинителни актове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета