Избрани Новини

"Мисия без граници" с Рождественски благотворителен концерт

Концертът ще събира средства за младата студентка Невсе Арнауд

"Мисия без граници" обединява  хора  на Рождественски благотворителен концерт за младо момиче.
 Концертът ще се проведе на 23.12.(събота), от 18:00 часа,  в читалището в Симитли, информират от пресцентъра на общината. В духа на празника благодетелите от "Мисия без граници" са подготвили много поучителни истории и прекрасни песни, които да ни накарат да се чувстваме празнично.
Благотворителният концерт ще събира средства за младата студентка Невсе Арнауд, която е родена и израснала в град Гоце Делчев. От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование.  Неси е пълна отличничка в университета, постиженията й на конкурси и конференции говорят за упоритостта й повече от всичко друго.
Невсе е родена от нормално протекла бременност в 9-ти месец чрез секцио. Диагнозата ДЦП е поставена на 2 г. възраст, постепенно се оформили контрактури на ставите на четирите крайника и за голямо щастие е с напълно съхранен интелект. След консултация с руския лекар – Александър Назаркин, Невсе получава лъч надежда, че след операция ще може да ходи сама. Руският лекар насрочва операция по метода на миофибротомите.
Този метод на лечение не се практикува в България и единственият вариант за Невсе е да замине за сръбския град Чуприя в хирургичната клиника „Медикус“, където периодично ходи екип руски лекари, практикуващи този метод. Сумата, която е необходима за лечението на Неси е 10 000 лв., в които са включени разходите по заминаването и самата операция.
Рождество е, нека го споделим с добри хора и да бъдем съпричастни!


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов