Избрани Новини

Британският консул на среща в Банско в навечерието на сезона

Британците са втори по брой посещения в курорта след родните туристи

Ръст от 30 % на британските туристи в Банско е отбелязан през изминалия туристическия сезон, стана ясно по време на работна среща в Банско, проведена по инициатива на Британското посолство в България. Под домакинството на кмета Георги Икономов, в срещата взеха участие британският консул в страната Пол Кларк, вицеконсулът Теодора Манева, директорът на Областната дирекция на МВР комисар Николай Хаджиев, началникът на местното полицейско управление Иван Попов, представителите на основните туроператори, работещи на британския туристически пазар, маркетинговият директор на концесионера на ски зона Банско Иван Обрейков, консулските представители в Банско Джон Сътън и Джеймс Хюс и Малин Бистрин – председател на Туристическа асоциация Банско и съветник на министъра на туризма.
Обсъдени бяха тенденциите и рисковете, които британските туристи срещат по време на престоя им в курорта. Стана ясно, че инцидентите с тях в курорта намаляват всяка година поради адекватното отношение на туристическия бранш, тур агенциите и полицейските служби. Г-н Кларк сподели основните задачи, които консулството си поставя в работата си с британските туристи, най-вече по отношение на превенцията и сигурността им в ски центъра.
„За нас е важна обратната връзка от страна на Британското консулство и  туристическите компании. Всякакви предложения и идеи, които биха могли да подобрят нашата работа и комфорта на туристите, ще бъдат възприети. И както казах преди дни, по време на срещата си с представителите на органите на реда от България, Гърция и Румъния, темата „сигурност” е приоритетна. Също така бих искал да благодаря на английската общност, която трайно се засели да живее тук, за желанието им да се интегрират. Английските граждани в Банско са изключително добронамерени към хората в неравностойно положение. С техни средства непрекъснато се подобряват части от бита на социално слабите представители в нашата община“, сподели Икономов по време да дискусията. Представителите на туристическите агенции получиха информация от първа ръка от ръководителите на МВР, че засилено полицейско присъствие ще има в района на ски зона Банско, с оглед на терористичните рискове.
Банско се продава добре на британския пазар бе обратната връзка, която се даде от страна на туроператорите. Както за миналия сезон, така и за настоящия се регистрира ръст в продажбите на туристически пакети във Великобритания. Британците са втори  по брой посещения в Банско след родните туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов