Избрани Новини

Честваха 130 години противопожарна служба – Дупница

Главен комисар Николов благодари на колегите си за всеотдайния им труд в името на хората

Оценката и доверието, които получаваме от хората са изключително високи. Благодаря ви за това, което правите! Благодаря за службата, която изпълнявате! Когато поздравявам някой пожарникар, за мен е изключителна чест да чуя: „Служа на Република България” . Това значи, че служим и на нашите граждани. С тези думи  директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов поздрави колегите си от РСПБЗН – Дупница по случай 130 години от началото на пожарното дело в Дупнишка околия.  Николов подчерта, че високият  рейтинг за институцията е логичен, той се гради от служителите,  които денонощно са на разположение и се отзовават се всеки сигнал да помогнат на човек в беда.  Същевременно, съзнавайки отговорната задача на пожарникарите,  държавата инвестира изключителни средства – повече от 3 млн. лв., за да предостави по-стабилни автомобили, по-сигурни лични предпазни средства на служителите, инвестира и в тяхното професионално обучение. Ползвайки се от повода, гл. комисар Николов  ги поздрави с настъпващите празници и им пожела  2018 г. да е по-щастлива, мирна и благодатна за тях и семействата им.

На церемонията, със заповед на директора на РДПБЗН – Кюстендил комисар Светослав Георгиев, бяха наградени с писмена похвала началникът на РСПБЗН – Дупница гл. инспектор Атанас Атанасов и 11 пожарникари. В знак на уважение и признателност към труда на служителите кметът на града Методи Чимев им подари осветена икона на Свети Иван Рилски.

Гости на официалната церемония  бяха и заместник- областният управител на област Кюстендил Радослава Чеканска и  директорът на ОД МВР-Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски. 

По време на церемонията архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия  отец Георги Паликарски отслужи водосвет, а всички гости и служители получиха  юбилеен плакет  от РСПБЗН – Дупница.

Основите на пожарното дело в Дупнишка околия са поставени през 1887 година. От началото на 80-те години на миналия век и до днес РСПБЗН – Дупница обслужва три общини – Дупница, Сапарева баня, Бобошево, с обща площ 578 кв. км и население 61 712 души. Горските територии са 194 кв. км, магистрали и еврокоридори – 42 км, магистрален газопровод – 61 км.

Освен пожарогасителна дейност и  държавен противопожарен контрол,  на службата са възложени функции по осъществяването на  аварийноспасителна дейност и оказване  на първа долекарска помощ  от 1997 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)