Избрани Новини

Читалището в Банско подари на хората празничен концерт "Свята Коледа“

С много настроение пяха и танцуваха малките представители на читалищните състави и изпълнители

Светът е притихнал в очакване. В очакване на Коледа. Празник на добротата, на радостта, на мечтите и желанията. Празник на надеждата за едно ново, по-добро начало. Всички хора са по-добри, по-усмихнати и щастливи. А децата - затаили дъх в очакване на една вълшебна и магична нощ.
Усмивките, песните и танците на децата от самодейните състави на читалище „Никола Вапцаров” – Банско доближиха всички присъстващи на концерта до духа на Коледа. С много настроение пяха и танцуваха малките представители на съставите и изпълнителите при читалище „Никола Вапцаров“ - Танцови състави „Веселие“ и „Забавление“ с хореограф Десислава Баханова, танцов клуб „Силвана денс“ и Силвана Ханджийска, танцов клуб „Арт денс“ с хореограф Райна Асева, състав“Банска младост“ с ръководители Нели Александрова и Димитър Касапинов, пианистите Виктор Киров, Виктория Григорова с преподавател Марина Иванова, на флейта свири Борис Бояджийски. Певиците Александра Калчева, Гергана Калайджиева, Юлия и Катерина Рускови и най-малките участници -децата от Детска градина „Здравец“, пресъздадоха красотата на празничните рождественски дни, които целия християнски свят очаква с трепет.
Гости и изпълнители бяха топло поздравени с настъпващите празници от г-н Георги Икономов- кмет на община Банско: „Скъпи съграждани, в навечерието на най-светлия, най-топъл и семеен празник – Рождество Христово, изключително ме радва този концерт, подготвен от децата на Банско. Защото всички ние, възрастните, чувстваме Коледа през очите на децата. Пожелавам на всички преди всичко здраве, щастливи Коледни дни и нека с гордост да гледаме израстването на всички тези малки участници в днешния празник!”.
Концерта имаше и своя благотворителна кауза. Събраните средства ще помогнат лечението на жителя на Банско Костадин Глушков, който е с бъбречна недостатъчност.
Празничните дни в най-популярния зимен курорт на Балканите ще продължат с концерт на Невена Цонева в новогодишната нощ. А на 1 януари, по стара българска традиция за Сурва, Кукерският фестивал ще вдигне младо и старо, за да се потачат българските обичаи. Три махали в Банско - „Вийоново блато”, „Костей блата” и „Улевиница”, ще представят своите „бабугерски” програми на централния градски площад. А за да загреят публиката на атрактивното шоу, младите певици от Банско Нели Александрова и Кристина Кацарова, ще изпълнят фолклорна китка от любими народни песни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)