Избрани Новини

Спортист №1 на Кюстендил стана националният състезател по борба Августин Спасов

Областният управител награди първенците в "Спортист на годината“ в Кюстендил

За осемнадесета поредна година Дарик радио и Община Кюстендил организират спортната класация „Спортист на годината“ в областния град. Традиционно областният управител на област Кюстендил Виктор Янев уважи събитието и награди част от най-изявените в спорта младежи на град Кюстендил. Той ги поздрави за спортните отличия и им връчи статуетка, грамота и подаръци. Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година стана националният състезател по борба Августин Спасов от клуб “Васил и Георги Илиеви”. Той е полуфиналист от Световното първенство по борба, в класическия стил за мъже до 23-годишна възраст. Той бе награден от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Спортист №2 на Кюстендил е състезателят по карате Георги Матуски от КК “Шурикен”, с треньор Емил Димитров. Той е вицесветовен шампион в дисциплината ката на Световна Купа в Умаг, Хърватска. След изиграни 6 срещи, 64 участника в категорията на 12-13 годишните.

Спортист №3 на Кюстендил е Цветозара Миленкова, състезател по художествена гимнастика от клуб “Велбъжд”, с треньор Весела Николчова. Тя е вицерепубликанска шампионка на многобой, при конкуренция от 85 деца на ДП „Девойки младша възраст до 10г.“ –, 2м. на финалите в съчетанията без уред и 3м. на финал въже.

Отличени бяха Спортист на Кюстендил при хората с увреждания- Николай Христов и Спортист на Кюстендил при ветераните- Петър Богаевски. Николай Христов спечели бронзов медал за България на карате от Олимпийските игри за глухи спортисти - Дефлимпикс, с треньор Борислав Иванов Петър Богаевски стана вицесветовен шампион по борба за ветерани, състезава се в Дивизия “А”, възраст 36- 40 години. Богаевски се бори в категория 130 кг., треньор- Валери Райчев.

26 клуба работещи за спорта в община Кюстендил номинираха свои състезатели, които получиха специален плакет изработен за церемонията Спортист на Кюстендил 2017 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов