Избрани Новини

Връчиха първите награди в инициативата "Децата на Сандански“

Събитието се организира по инициатива на Александър Манолев

Повече от 40 деца бяха отличени в рамките на първото издание на инициативата „Децата на Сандански“ на тържествена церемония. Проявата се организира по инициатива на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката с подкрепата на кмета Кирил Котев. Специален гост на него бе двукратната европейска шампионка и десет пъти световен шампион в професионалния бокс Дейзи Ланг. На церемонията бяха още и художникът Кирил Бошкилов, директори на училища от общината, председатели на спортни клубове и др.

„Исках да направим нещо за децата от нашата община, защото виждам колко успехи имаме в спорта, в изкуствата, в образованието. И мисля, че е важно да поощрим тези млади хора и най-простичко да им кажем – „ние се гордеем с Вас“, каза Александър Манолев в началото на събитието. Той подчерта, че си поставя за цел това да се утвърди като ежегодна инициатива, която да се разраства. „За съжаление, както често става, не ни стигна времето за всичко. Не успяхме да включим колективните спортове, мисля и че можеше да бъде разширен още списъкът на децата. Но началото е поставено и надявам се с общи усилия ще надграждаме инициативата с всяка изминала година“, допълни заместник-министърът.

Трябва да бъдете упорити и да преследвате целите си. Аз също съм извървяла труден път, но  и за миг не се отказах, защото вярвах в успеха и знаех къде искам да стигна. Сигурна съм, че и вие можете да сбъднете мечтите си, обърна се шампионката Дейзи Ланг към присъстващите в залата. Тя връчи наградите в категорията „Младите лъвове на Сандански“ на най-малките победители в инициативата – децата до 11 години.

За да имаме бъдеще, ние трябва да се грижим за деца ни. Да ги насърчаваме и да ги подкрепяме, за да може нашата община да се развива, така както всички ние искаме, каза кметът Котев. За да постигнете успех трябва да се посветите на три неща – работа, работа и пак работа, допълни художникът Кирил Бошкилов. Двамата с кмета Котев връчиха наградите на деца постигнали успехи на национално ниво, които бяха подредени в категорията „Бъдещето на Сандански“.

Заместник-министър Манолев връчи и големите награди в рамките на церемонията – на „посланиците на Сандански“, които със своите постижения са прославили общината и страната ни на европейски и световни първенства.

Децата от вокална група „Звънче“, поздравиха гостите с две коледни песни, а Духовата музика на Сандански постави неговото символично начало. Сред гостите бяха и членовете на танцов състав „Празник“, които бяха с автентични носии.

Основна цел на инициативата бе да се отдаде внимание на деца и младежи, които през изминалата година са показали заложби в областта на образованието, изкуствата или спорта. За да се стигне до днешното награждаване Община Сандански направи преглед на деца и младежи (до 21 г.) от региона, които през изминалата година са завоювали призови места на олимпиади, състезания, конкурси и др., за да бъдат селектирани повече от 40 участника, които бяха наградени в рамките на първото издание на „Децата на Сандански“. За разлика от други конкурси, обаче тук нямаше първо, второ и трето място, защото всички те вече са показали, че са победители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)