Избрани Новини

Незрящите студенти Феим и Нурел ще посрещнат празниците в общежитието

Животът

24-12-2017, 14:00

Снимка:

БТВ

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Акция в помощ на млади незрящи родители тръгна в Благоевград

Все още чакат да се настанят в новия си дом

Незрящите студенти Феим и Нурел от Благоевград, които преди няколко месеца станаха родители на малкия Денис, все още чакат да се настанят в новия си дом. Общината им отпусна жилище, което обаче се нуждае от основен ремонт. Със строителните дейности се е ангажирала пловдивска фирма, която безплатно ще обнови апартамента. Имат и личен асистент за 4 часа, който обаче по закон не може да се грижи за бебето. За сметка на това им помагат колеги от общежитието, а добри хора не спират да им носят памперси, дрешки и полезни неща за бебето.

Семейството незрящи от Благоевград станаха родители на здраво момченце Денис на празника на Света Богородица. Бащата Феим е незрящ от бебе, а днес е студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски". Съпругата му Нурел също е незряща, но завършва с лекота висшето си образование със специалности приложна лингвистика, английски и руски език, както и магистратура по журналистика. Запознават се в родния град на Нурел - Варна. Феим пък е от Шумен, но двамата пристигат в Благоевград, за да следват заедно тук. 

Младите родители ще посрещнат празниците в студентското общежитие към Югозападния университет, където все още живеят. И си пожелават да бъдат здрави и щастието да се върти около тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов