Избрани Новини

Коледно настроение цари в Белица

Наградиха най-красиво украсените къщи за Коледа

И тази година коледният дух отново изпълни сърцата на беличани и гостите на града от организираната от община Белица и местното читалище културно-развлекателна програма
С букет от радостни емоции от представената програма, организирана от община Белица и читалище "Георги Тодоров-1885", гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на коледния дух.
Тържеството започна в 11.00 ч. със слово на кмета на общината Радослав Ревански, който поздрави присъстващите: “Уважаеми граждани и гости на община Белица, от мое име, от името на общинската  администрация и от името на всички мои братя мюсюлмани от общината ви поздравявам с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община, в която по братски съжителстват от векове хора от различна религиозна общност, които заедно празнуват своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите  съпътстват всеки един от нас. Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри. Да се обичаме и да си помагаме в трудни и радостни дни, както досега. А за гостите на Белица искам да кажа, че при всяко тяхно идване ще намират Белица все повече и повече променена. С цялото сърце ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна и щастлива 2018 година“.

Програмата продължи с приветствие на Дядо Коледа, който, както всяка година, бе дошъл от далечна Лапландия с голям чувал подаръци за децата на Белица.
В традиционния конкурс за „Най-добре коледно украсена къща”, съпроводен от парични награди и грамоти, осигурени от община Белица, журито, представлявано от заместник-кметовете на общината Сабит Гагъм, Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, определи първото място за богато украсения дом на инж. Иван Богданов и д-р Лиляна Самарджиева. Второто място взе домът на Георги и Христина Зотеви, а двете трети места взеха къщите на сем.Васил и Величка Самарджиеви и Иван и Елена Георгиеви.
В конкурса „Моето вино е най-добро” жури в състав председател – старши специалист "Хуманитарни дейности" при общинска администрация Белица Крум Попов и членове Александър Ваканов, който е и член на новосъздадения клуб в Белица „Млад винар – 2017“, както и опитният дегустатор Николай Лазаров, оцениха по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица. Те наредиха на първо място в конкурса за бяло вино Иван Мадолев, на второ Георги Мадолев и на трето Александър Попов.
За червено вино отредиха първото място на Веселин Веселинов, второто място взе Иван Мадолев и третото място получи Костадин Зотев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)