Избрани Новини

Банско посрещна Новата 2018 година с пищни тържества

Хиляди празнуващи се стекоха на централния площад

Пищни веселия и тържества белязаха последните часове на отминалата 2017 година, както и първите часове на Новата 2018 година, в най-предпочитания зимен курорт на Балканите – Банско. Хиляди празнуващи се стекоха на централния площад в града под Тодорка, за да посрещнат с настроение идващата година. Именно за него се погрижи вокалът на Слави и победителка в „Гласът на България“ Невена Цонева. Красивата изпълнителка забавлява празнуващите до късно през нощта, а впечатляващо шоу от фойерверки изпълни небето с красота и новогодишен дух.
В първия ден на Новата година фолклорен концерт изнесоха певиците от читалище „Никола Вапцаров“ Нели Александрова и Кристина Кацарова. Те успяха да разиграят всички, стекли се на площада в очакване да започне традиционният кукерски карнавал.
Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави всички жители и гости на Банско по случай новата година, като им пожела здраве, късмет и благополучие. „Отминалата 2017 година беше успешна за града ни – осигурихме финансиране за нова детска градина за нашите деца, а надеждата да имаме втора кабинкова линия е на път да стане реалност. Нека Новата 2018 година бъде още по-успешна, да бъде здрава и да носи просперитет на цялата ни община“, каза още той в празничното си слово. От своя страна малките сурвакари от Банско Николета Пидова и Димитър Баханов поздравиха градоначалника със свещения ритуал за здраве и берекет от името на всички свои съграждани.
Тъпани предизвестиха старта на най-чаканото новогодишно представление – Кукерският карнавал, сътворен с много любов и старание от самите жители на Банско. Трите махали - „Вийоново блато“, „Костей блата“ и „Улевиница“ представиха своите „бабуджери“. Малки и големи, облечени в красиви носии или кукерски костюми, под строгото ръководство на своите старейшини, изпълниха редица обичаи за здраве и благоденствие през новата година. Съпровождани от гръмкия звън на чанове, те изгониха злото далеч от Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов