12 находища на минерална вода МОСВ предоставя на общините - blagoevgrad.utre.bg

12 находища на минерална вода МОСВ предоставя на общините

03 януари 2018, 09:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МОСВ

Сред тях са "Невестино-Барището” и "Невестино-Топилата”, община Невестино

Министърът на околната среда и водите Нено Димов одобри списък на находищата на минерални води, които могат да се предоставят за управление от съответните общини, за срок 25 години.
В списъка тази година са предложени за включване 12 находища на минерална вода изключителна държавна собственост: „Брацигово”, община Брацигово, „Варвара”, община Септември, „Китен”, община Приморско, „Нареченски минерални бани”, община Асеновград, „Невестино-Барището”, община Невестино, „Невестино-Топилата”, община Невестино, „Ресен”, община Велико Търново, „Рударци”, община Перник, „Търговище-Боаза”, община Търговище, „Харманли”, община Харманли, „Чирпан”, община Чирпан и „Шипково”, община Троян. Те са включени в списъка по §133, ал.2 на Преходните и заключителни разпоредби на Закона за водите.
Съгласно разпоредба на ЗИД на Закона за водите, този списък се публикува всяка година на интернет страницата на МОСВ. Той може да бъде видян в раздел „Води“, тема „Минерални води“, подтема „Списъци по §133 на ПЗР на ЗИД на ЗВ и решения“:
http://www.moew.government.bg/static/media/ups/tiny/filebase/Water/Mineralnivodi/Spisazi_po_133_ot_ZV/spisak%20.pdfКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета