Албания и Македония сред топ дестинациите за ЧНГ на нашенците - blagoevgrad.utre.bg

Албания и Македония сред топ дестинациите за ЧНГ на нашенците

04 януари 2018, 08:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Около 15 хиляди души са преминали в дните от 30 декември до 2 януари

Голям е бил напливът от пътуващи в двете посоки през ГКПП-Гюешево през новогодишните празници, информира kmeta.bg. Около 15 хиляди души са преминали в двете посоки за дните от 30 декември до 2 януари т.г. , според статистика на Гранична полиция.

Пиковият ден е бил 30 декември 2017 г., когато на "изход" са преминали около 100 автобуса от цяла България и стотици коли с около 10 хиляди пътници. Интересното е, че половината са пътували за Албания, половината - за македонски градове. 

На 31 декември 2017 г. пък около 1 500 кюстендилци са пътували за македонски курорти и предпочитани дестинации като Крива паланка и манастира "Св.Йоаким Осоговски", за да посрещнат Новата 2018 г. , някои от тях все още не са се върнали и ще останат и до македонската Коледа - 7 януари, казаха митничари на пункта.

Група кюстендилци и петричани организирано посрещнали 2018 г. в комплекс в Струмица. Срещу 200 лева на човек, включващи нощувка, куверт за новогодишната нощ, закуска.

"Беше супер, македонците умеят да се веселят", казаха на връщане пропътували до родния край  на бившия македонски президент Борис Трайковски кюстендилци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета