Избрани Новини

Общинари осигуриха 1200 лв. стипендия за ученик

Гимназистът Станислав Георгиев е от курортния град, но учи в областния център на Пиринско

Общинските съветници в Сандански взеха решение да помпогнат финансово ученик, който учи в Националната хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий” в Благоевград, информира kmeta.bg. Молбата за това бе на училищния директор Марин Митов.

Гимназистът Станислав Георгиев е от курортния град, но трупа знания в областния център на Пиринско. Съветникът Явор Аргиров предложи на провелата се сесия в края на миналата година той и колегите му да осигурят необходимата сума за стипендия на ученика, а не да се търсят средства от общинската хазна. Всички 23 от местните парламентаристи, които бяха на заседанието, гласуваха „за”. На всеки от общо 29-имата общински съветници ще бъдат спрени по около 40 лева от декемврийските възнаграждения.

Целта е да се събере сумата от 1200 лева. Тези пари ще бъдат преведени по сметка на благоевградската гимназия и в продължение на една календарна година всеки месец ще се отпускат по 100 лева на Станислав Георгиев. Дискутирана бе и възможността средствата да се преведат на семейството на младежа. „Не можем да сме сигурни, че при това положение парите ще стигнат в пълния размер до момчето. Затова ще ги преведем на учебното заведение с изричното искане към директора да не ги дава наведнъж на ученика, а 12 месеца да му се отпускат по 100 лева”, споделиха местни парламентаристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов